Bouwbedrijf

Thienpont

By - admin

Is een bouwverzekering wel nodig bij de bouw of renovatie van je huis?

Als u een huis gaat bouwen of renoveren kan het voorkomen dat er schade komt tijdens de werkzaamheden. Een bouwverzekering is niet nodig maar kan u wel helpen zodat u niet torenhoge kosten krijgt tijdens de werkzaamheden als er iets beschadigd wordt. Een goede bouw verzekering afsluiten heeft voordelen voor u wanneer u een dekking heeft voor schade.

Waarom u beter een bouw verzekering kunt afsluiten?

Als u een huis gaat bouwen of renoveren kunt u zich verzekeren voor schade die ontstaat tijdens de bouwwerkzaamheden. Een bouwverzekering kunt u gebruiken als u bezig bent aan uw woning of garage maar ook als u schade krijgt door een uitvoeringsfout. Als u een bouw verzekering gaat afsluiten zorg dan dat u een goede dekking heeft voor eventuele schade die gemaakt wordt tijdens de renovatie of bij de bouw van uw huis.

verzekering zzp bouw

Als ZZP’er een verzekering in de bouw afsluiten

Als u een zzp’er bent in de bouw kunt u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. U heeft als zzp’er een verzekering nodig voor zzp bouw. Werkt u aan een huis van iemand als zzp’er dan bent u verzekerd tegen de schade die u toebrengt tijdens de werkzaamheden. Het kan u als ondernemer gebeuren maar ook de medewerkers die u in dienst heeft.

U bent dan verzekerd voor als er iets kapot gaat tijdens de werkzaamheden bij u opdrachtgever. Wanneer er schade ontstaat tijdens installatie of graafwerkzaamheden. Heeft u als zzp’er een webshop en heeft de klant schade aan een product dan is dit gedekt met u verzekering. U heeft dan een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering nodig want die dekt de kosten als ondernemer.

Een CAR verzekering afsluiten als particulier en zzp’er

U kunt als particulier of zzp’er een CAR verzekering afsluiten. Een CAR verzekering wordt ook wel een Construction All Risks genoemd (CAR). Als u wilt verbouwen als particulier en u huurt een aannemer dan dekt de CAR verzekering de schade die de aannemer veroorzaakt tijdens de bouw of renovatie aan u huis. Als zzp’er kunt u ook een CAR verzekering afsluiten. U bent als zzp’er verzekerd voor diefstal van gereedschappen of bouwmaterialen.

Een car verzekering afsluiten als zzp’er dekt ook de schade wanneer er tijdens de bouwwerkzaamheden schade veroorzaakt wordt door een constructiefout maar ook bijvoorbeeld door een brand of storm. Wanneer u een car verzekering afsluit verzekert u zich tegen alle materiële schade die voorkomt tijdens bouw of renovatiewerkzaamheden. Een schade kunt u krijgen door verschillende oorzaken. Een car verzekering afsluiten voor de bouw is dan zeker belangrijk zodat u goed verzekerd bent tegen alle schadekosten. Een car verzekering is een all risk verzekering voor een bouwproject.

Komt er per ongeluk ergens schade, dan hoeft u als particulier niet bang te zijn voor hoge kosten. Voor alle particulieren biedt een car verzekering voordelen wanneer er een verbouwing plaatsvindt aan u huis. Een car verzekering afsluiten is dan altijd verstandig wanneer u wilt renoveren of een huis wilt gaan bouwen.