Bouwbedrijf

Thienpont

By - admin

Hemelwater opvangen op eigen terrein: is het wel van belang?

Op het moment dat je een eigen woning of een ander soort eigen terrein hebt, krijg je eigenlijk altijd te maken met hemelwater. Dit komt omdat hemelwater eigenlijk al het water is dat uit de hemel komt. Hierbij moet je denken aan water van regen, maar ook van sneeuw of hagel. De meeste mensen doen niks met dit water. Echter kan het erg belangrijk zijn om dit op te vangen.

Waarom hemelwater opvangen in je tuin?

Nu zul je je waarschijnlijk af vragen waarom het de moeite waard is om hemelwater in je eigen tuin op te vangen. Dit heeft een aantal redenen. Als eerste is dit belangrijk om te doen voor de doorstroming van het water.

Vooral als je in een laag gebied woont, kan het lastig zijn voor water om weg te stromen. Dit komt omdat het vooral de grond moet trekken als je laag woont. Echter kan het ook handig zijn om hemelwater op te vangen als je wat hoger woont.

Hemelwater stroomt vooral weg door de grond. Echter is het mogelijk dat het water niet meer de grond in kan trekken. Om te voorkomen dat dit gebeurd, kan het handig zijn om dit zelf op te vangen. Hierdoor zorg je er namelijk voor dat alles langzaam maar zeker weg kan stromen in de grond.

Regendruppels

Manieren om hemelwater op te vangen

Er zijn een aantal manieren om er voor te zorgen dat je het hemelwater goed op kan vangen zodat dit opgenomen kan worden in de grond. Zo kan een infiltratiesysteem een goed idee zijn. Ook kan een lijngoot een goede optie zijn om voor te gaan.

Een infiltratiesysteem is een makkelijke techniek die erg effectief is om er voor te zorgen dat het hemelwater goed de grond in kan stromen. Dit komt omdat een infiltratiesysteem eigenlijk een soort manier is om het water goed weg te laten lopen in de grond.

Een infiltratiesysteem is een systeem die eigenlijk direct aan je bestaande waterafvoer aangelegd wordt. Vaak is dit een systeem die ondergronds gemaakt is. Hierbij moet je denken aan een soort opslag onder de grond. Deze opslag kan water opslaan dat vervolgens weg kan stromen.

Op een infiltratiesysteem zijn eigenlijk alle dingen aan te sluiten die met de afvoer van het hemelwater te maken hebben. Zo kan een lijngoot ook aangesloten worden op een infiltratiesysteem. Een lijngoot is namelijk eigenlijk gewoon een goot die in een lijn bij het laagste gedeelte van de grond wordt geplaatst.

Door deze hier te plaatsen, is het mogelijk om het hemelwater in deze goot te laten stromen. Vanuit deze goot is het mogelijk om het hemelwater verder te laten stromen richting een infiltratiesysteem.

Door een lijngoot tuin te plaatsen, zorg je er dus voor dat het regenwater dat in je tuin valt ook goed weg kan stromen. Dit zorgt er voor dat je eigenlijk nooit last zult krijgen van een overstroming in je tuin. Dat is natuurlijk erg fijn om te weten.