Bouwbedrijf

Thienpont

By - admin

Internet abonnement: ADSL, optische of kabelinternet, wat moet je weten voor je een abonnement afneemt?

Technologie, Apparaten, Elektronica, Laptop, Telefoon

Een internet abonnement kiezen is een delicate operatie. Meestal moet je die voor minstens een jaar vastleggen. Je kan ook rekenen op een uitgave van meer dan 300 euro per jaar. We zullen je daarom proberen te begeleiden door je de juiste vragen te stellen om je behoeften voor een nieuwe internetverbinding te bepalen.

Bepaal eerst je behoefte

We zullen eerst een paar vragen aan de orde stellen die je zullen helpen bij het kiezen van het juiste internetabonnement.

Hoe gebruik je het internet?

Niet iedereen gebruikt internet op dezelfde wijze.  De snelheid van je internet is onder andere afhankelijk van het internet gebruik van jee huisbewoners.

  1. Basisgebruik: om je e-mails te controleren of om websites zoals Facebook of betFIRST te bezoeken.
  2. Normaal gebruik: om bijvoorbeeld online naar Spotify te luisteren of Netflix films te streamen.
  3. Intensief gebruik: downloaden van bestanden, online multiplayer games te spelen zoals Fortnite.

Voor basisgebruik is een snelheid van vier megabyte meer dan voldoende. Voor normaal gebruik verkies je een verbinding tot 20 megabyte. Voor intensief gebruik geldt: hoe hoger de snelheid, hoe beter

Bel je vaak naar vaste lijnen in Nederland?

Om deze vraag te beantwoorden, kijk je naar je laatste telefoonrekening en noteer je het aantal uren dat je naar vaste lijnen belde. Als je verbruik laag is, is het onbeperkt telefonie aanbod waarschijnlijk niet interessant voor je.

Bel je vaak naar mobiele telefoons in Nederland?

Raadpleeg evenzo je laatste telefoonrekening en noteer het aantal uren dat je besteed hebt aan telefoongesprekken naar mobieltjes. Als je verbruik aan de hoge kant is (> 1 uur per maand), overweeg dan een andere provider of een ander alles in een pakket.

Bel je vaak naar het buitenland?

Kijk je laatste telefoonrekening na en houd het aantal uren bij dat je naar het buitenland belde. Als je naar het buitenland belt, vergeet dan niet de bestemmingen die je belt te vergelijken met het inbegrepen tarief in de onbeperkte pakketten van de verschillende operators.

Kijk je veel televisie?

Kijk je alleen naar het 8 uur journaal en de avond film op TV, dan zijn de aanbiedingen van de operators waarschijnlijk nutteloos voor je. Zo niet, overweeg dan een lijst te maken van de TV zenders die je interesseren en ze te vergelijken met die in de beschikbare TV pakketten.

Smart Home, Computer, Internet, Canvas, Technologie

Welke operator kan me verbinden?

In Nederland is het heel gemakkelijk om een internet provider te vinden. Het beste is meestal om contact op te nemen met de gekozen provider die dan kan nagaan of ze hun diensten aan je kunnen leveren.

Hoe abonneer ik me aan een nieuwe provider?

Als je al breedband internettoegang hebt en naar een andere provider wilt overstappen, dan kan je op de website van de jou gekozen provider de stappen terugvinden. Meestal zal je zelf niet veel moeten doen. Enkel je abonnement afsluiten en je nieuwe provider zal je helpen met het overschakelen. Het proces is meestal erg snel en probleemloos.