Bouwbedrijf

Thienpont

By - admin

 Tips voor het inrichten van uw woonkamer

We brengen elke dag veel tijd door in de woonkamer. Het is de ruimte waar we allemaal samenkomen, om tv te kijken of gezellig koffie te drinken. Geef de ruimte daarom de aandacht en liefde die het verdient en besteed voldoende tijd aan het inrichten van de woonkamer. Met de volgende tips maakt u van uw woonkamer de gezelligste plek in huis.

Het meubilair

Als u beperkte ruimte heeft dan klinkt het logisch om kleinere meubels te kiezen, maar in de werkelijkheid werken grotere meubels juist ruimtelijker. Een hoekbank maakt een kamer namelijk gezellig en oogt ruimtelijker. Houdt u of uw partner van sport? Kijk dan naar een flinke flatscreen om de laatste wedstrijden op te kijken. Dit is ideaal als u graag mee doet aan live wedden via online bookmakers zoals bet777. Houd er in ieder geval mee dat u gemakkelijk tv kunt kijken vanaf de bank. Dit is eigenlijk het uitgangspunt bij het inrichten van uw woonkamer. Als u op een rijtje heeft waar u de tv en bank wil neerzetten, dan is het gelijk duidelijk waar de salontafel komt te staan. Verder kunt u gaan plannen waar u de rest van het meubilair wilt zoals de kasten en andere accessoires.

Maak de ruimte één geheel

Als u een stijl heeft gekozen voor de woonkamer dan is het belangrijk dat u zich daar enigszins aan houdt. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren die terugkomen in de vloer en de muur en stel een kleurenpallet samen. Als u het spannend vindt om felle kleuren te gebruiken dan kunt u het eerst eens uitproberen met wat accessoires. Zo hoeft u niet gelijk een hele kleur te verven, maar u brengt het interieur toch tot leven met wat kleur. Zorg er tevens voor dat de accessoires zoals kleden, schilderijen, vazen en dergelijke bij de stijl van uw meubilair past. Een goed begin is om eens rond te kijken op Pinterest of een moodboard te maken. Op deze manier kunt u vergelijken waar u van houdt en wat bij uw persoonlijke stijl past.

Zo laat u uw woonkamer groter lijken

Om uw woonkamer optisch groter te laten lijken laat u donkere verfkleuren liever links liggen. Door het gebruik van lichte kleuren zoals wit lijkt een ruimte doorgaans ruimer. Andere opties zijn natuurlijke tinten of bijvoorbeeld lichtgroen en lichtbruin. De kleur die u kiest voor de muren is erg bepalend voor de sfeer van de ruimte, denk er dus goed over na. Verder is het slim om in kleine ruimtes verticaal te werken. Dit kan onder andere door middel van hoge, smalle kasten voor het bewaren van boeken en planten. Nog een goede tip is het gebruik van spiegels, ook hiermee zorgt u ervoor dat een ruimte optisch groter lijkt.

De aankleding

Maak de woonkamer extra knus met wat gezellige accessoires zoals kussens en kleedjes voor op de bank. Verder mag een set gordijnen natuurlijk niet ontbreken. Een groot, mooi vloerkleed helpt om de ruimte een warme uitstraling te geven. Bedenk of u het kleed alleen onder de salontafel wilt of ook deels onder de bank. U kunt tevens nadenken over een open haard, dit zal u zeker waarderen in de koudere herfst- en wintermaanden. Daarnaast speelt de verlichting een grote rol in de sfeer van de huiskamer. Des te meer licht er is in de woonkamer, des te groter de ruimte lijkt. Echter is het ‘s avonds gezellig als het licht niet te fel is. Een goede optie is spotverlichting die u kunt dimmen of juist zo fel kunt maken als uw wilt. Ten slotte brengen planten een hoop gezelligheid binnen een ruimte dus vergeet niet wat groen toe te voegen.